Recept

Kaffe används mycket i både matlagning och bakning så nedan har vi samlat recept som vi hoppas får det att vattnas i munnen!

Varm kaffedrink

(2 st Drinkar)
4 dl nybryggt kaffe av Cafégo Volcanic Blend
4 cl Jameson whiskey
3 tsk strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl lösvispad grädde

 

Gör så här:
Brygg kaffet och vispa upp grädde löst.
Tag fram 2 st glas och häll i strösocker och vaniljpulver i glasen.
Fyll på med det nybryggda kaffet, 2 dl i varje glas och rör om tills sockret har löst sig.
Tillsätt whiskyn, rör om och toppa till sist med grädden och några kaffebönor.
Servera!

Ladda ner receptet i PDF

 

Glass med kaffesirap

Kaffesirap:
Koka ihop 1/2 dl ljus sirap, 2 msk strösocker, 2 msk grädde & 1 dl Cafégo Highland mist (brygg gärna starkt).

Vaniljglass:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Rör ihop mjölk, grädde, vaniljpulver och socker i en bunke.
Tag ut 1 dl av blandningen och lägg i en annan skål, blanda sedan i 4 msk av kaffesirapen. Blanda sedan ihop med resten av gräddblandningen.
Häll över gräddblandningen i glassmaskinen, kör i ca 20 minuter. Har du ingen glassmaskin går det bra att frysa direkt.
Häll över i en form och ställ i frysen, toppa gärna med lite av kaffesirapen och några kaffebönor så att glassen tar åt sig extra mycket kaffesmak.

Ladda ner receptet i PDF

 

 

Krämig pralin med kaffesmak

Ingredienser: (Till ca 10 Chokladpraliner)

400 g Mörk Choklad (smält)
4 msk nybryggt kaffe Cafégo Volcanic Blend
1 nypa vaniljpulver
1 msk ljus sirap
1 msk strösocker
2 msk frystorkade hallon

 

Gör så här: 
Börja med att brygga kaffet.
Fyll sedan en pralinform med smält choklad. När du ser att chokladen börjar fästa i kanterna vänder du ut chokladen i en skål. Låt chokladen rinna ut. Vänd tillbaka och låt skalen stelna ordentligt.

Fyllningen:
Koka upp kaffe, med vaniljpulver, sirap och strösocker. Låt koka i ca 3 minuter under omrörning. Låt svalna i ca 30 minuter.
Rör sedan ner 50 g ljus choklad och blanda till en slät massa. Låt svalna till rumstemperatur.
Fyll pralinskalen till ca hälften med fyllningen och låt svalna ordentligt. Fyll sedan med frystorkade bitar av hallon.
Täck sedan fyllningen med smält choklad som ett lock. Låt chokladen stelna ordentligt innan pralinerna bankas ut formen.

Servera med en kopp Cafégo Volcanic Blend!

Ladda ner receptet i PDF

 

 

Milkshake

2,5dl mjölk
4 skopor vaniljglass
4 msk kallt kaffe Cafégo Highland mist

Topping:
Jordnötter
Marshmallows
Vispad grädde
Smält Choklad
Kokos


Gör så här:
Koka kaffe och låt svalna
Vispa grädde till topping
Doppa glasets kant i smält choklad och strössla på med kokos

Mixa ihop glass och mjölk till en milkshake, tillsätt kaffe. Häll i lite chokladsås i glaset och häll sedan över milkshaken
Spritsa över grädde och toppa med jordnötter och marshmallows

Ladda ner recept i PDF

 

 

 

CUPCAKES

Vaniljmuffins: (ca 8 – 10 st)

75g smör
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl varmt vatten
1 1/2 dl mjölk
1 st ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret tillsammans med vaniljpulvret och låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan det smälta smöret, vattnet, mjölken och ägget.
Vispa ihop allt till en slät smet.
Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter. Låt svalna.

Kaffefrosting: 
50g smör
100g philadelphiaost
ca 4 dl florsocker
1 msk Cafégo triple mountain (brygg starkt)
Rör om smör och philadelphiaost ordentligt.
Tillsätt kaffet.
Tillsätt florsockret, lite i taget. För att få en fastare frosting tillsätts mer florsocker.
Toppa muffinsen!

Ladda ner recept i PDF