Vår historia

Sofiero Kafferosteri är en berättelse om en veranda på Sofierovägen i Helsingborg där allting började, men det är också en berättelse om en driftig grupp människor med en gemensam passion. Kaffe!

Många av oss hade inte setts på flera år, men alla hade behållit sin passion för denna njutningsdryck. Så många års erfarenhet från olika områden av kaffets fantastiska värld samlade på en och samma veranda. Den gemensamma agendan var att skapa ett kaffe, precis som vi ville ha det, som vi alla kunde vara en del av. I garaget fanns en provrostare, en liten men kraftig kaffekvarn samt en hel del råkaffebönor från olika delar av världen.

Vi rostade, malde och provade, gång efter gång. Vi blandade olika ursprung och testade olika rostningsgrader. Att höra klicket från när bönorna spricker är en upplevelse i sig. Och doften av nyrostat kaffe är något av det bästa som finns.

Några av oss har redan provat nästan 1 miljon koppar kaffe för att säkerställa rätt smak och en jämn och hög kvalité i andra sammanhang. Så erfarenhet fanns, men detta var något annat. Detta var kaffekonst.

Efterhand växte det fram en favoritblandning som stod ut från alla andra. En spännande blandning av Centralamerika och Östafrika. Mycket Östafrika. Mycket högvuxet. Mörkrostat. Smakrikt. Precis som vi vill att ett kaffe skall smaka. När vi sedan även lät våra vänner och bekanta smaka på vår blandning så började vi få allt fler förfrågningar om att paketera kaffet och sälja till dem, för det var det godaste de hade smakat. Och allt fler kom tillbaka igen och igen. Och på den vägen är det…

Vår vision

Vår vision är att alla som uppskattar ett riktigt gott kaffe skall få möjlighet att smaka våra blandningar och lyxa till sin vardag.

Våra löften till dig

Vi lovar att vårt kaffe odlas på hög höjd, är mörkrostat, noga utvalt och 100% certifierat

Mer om våra kundlöften