Bästa kaffet hemma

Bästa kaffet hemma

Hur gör man egentligen det bästa kaffet hemma? De flesta av oss har nog bryggt vårt kaffe på samma vis sedan en lång tid tillbaka. Det blir nästan som en ritual. Det finns få saker som går upp emot en bra kopp kaffe. Men alla har vi varit med om allt från beska smaker till sump som förstör både förväntan och längtan.

Det finns faktiskt några sätt att göra ditt kaffe lite extra bra. Vi listar de fem bästa råden som ger dig det bästa kaffet hemma:

  • Skölj filtret. Rinner kaffet igenom ett torrt kaffefilter så kan smaken medföras i drycken. Det smakar inte speciellt gott. Så skölj det och gör dig av med taskiga smaker av papper.
  • Rengör bryggaren. Detta borde vara lika självklart som att byta tandborste. Kalkar kaffebryggaren igen värmer den inte vattnet riktigt och det smakar illa. Det finns många anledningar att rengöra kaffebryggaren.
  • Många av oss väljer att köpa mörkrost, där du hos oss kan uppleva en helt ny kaffevärld med smaker som kommer överraska dig. Ta en närmare titt bland vårt sortiment av mörkrost och hitta din favorit bland våra blandningar som ger dig det bästa kaffet hemma.
  • Använd en kaffekvarn. Det går att ställa in efter storlek, portioner och bryggmetod. Det går snabbt, du får tydligare smaker och doften kommer vara ljuvlig. Köper du färdigmalet kaffe dunstar både lukt och smak för varje dag, speciellt om förpackningen inte är tätt sluten. Kaffets arom förstörs vid kontakt med luft.
  • Använd en våg. Väg både kaffet och vattnet. Mått man köper är olika stora, men genom att väga kaffet får du exakt samma mängd hela tiden. Ett bra tips: 6,25 gram kaffe per deciliter vatten!

Ett bonustips är att investera i en proffsig kaffekanna, exempelvis en Chemex-bryggare eller en Aeropress som ofta går att finna i kaffeshoppar. Det är en timglasformad kanna som ofta har egna täta filter som ger fin avrinning med rent kaffe som resultat. För dessa finns olika kaffesorter och malningar som lämpar sig bättre än andra att ta hänsyn till för det bästa kaffet hemma.

Dina kaffevanor kommer aldrig mer bli dem samma!