Certifierat kaffe

Certifierat kaffe

Vi på Cafégo vill ge dig den bästa kaffeupplevelsen. Vi är därför mycket noggranna när vi väljer ut vilka bönor och plantage vi ska jobba med. Förutom att leta upp de allra bästa kaffebönorna så jobbar vi med kaffeodlingar som är certifierade enligt UTZ, vilket för oss är väldigt viktigt.

Gott kaffe ska komma med gott samvete och när man jobbar med en av världens största exportvaror är det viktigt att tänka långsiktigt. Via UTZ vet vi att miljöpåverkan minskar och att de anställda på odlingarna får en högre levnadsstandard.

De har ett helhetstänk för ett hållbart jordbruk och tack vare att UTZ har ett utbildningsprogram så håller dig producenterna friskare, motiverade och får större möjligheter för sina familjer. Deras barn får gå i skolan och den miljö de växer upp i är trygg och hälsosam. Certifierat kaffe är med andra ord bättre för alla!

Ett personligt kaffe

Vårt varumärke Cafégo är resultatet av många års kompetens inom just kaffe. Genom åren har vi som jobbar på Cafégo besökt plantager runt om i världen och vi lär ofta känna våra leverantörer på ett personligt plan.

Att bli hembjuden till kaffebonden på en kopp nybryggt kaffe är för oss verkligen en stor glädje, då vi får se med egna ögon att de faktiskt har det bra i sin vardag. Som ett litet kafferosteri har vi möjligheten att vara väldigt nära våra producenter och mycket noga med våra beslut i hela produktionskedjan.

Vi kan till exempel se på en kaffeplanta om den är stressad och blir respekterade av odlarna för vår långa erfarenhet och kunnande inom kaffe och kaffeodling.

Ett certifierat kaffe av hög kvalitet

En stor del av de bönor vi använder i vårt kaffe kommer från Östafrika och länder som Kenya, Burundi, och Etiopien, som sägs vara kaffets ursprungsland. Här hittar man ett av världens dyraste kaffe. I Östafrika hittar du kaffe av hög kvalitet, dock kan det variera kraftigt och som inköpare är det därför viktigt med kvalitetskontroller.

Inför varje ny skördesäsong skickar våra leverantörer ett kaffeprov utifrån våra kvalitetskrav. Innan vi släpper vårt färdigpackade kaffe ut till konsument har vi totalt gått igenom minst fem kontroller av oss och vi provsmakar det alltid löpande vid eventuell lagring. På så vis kan du vara trygg med att du köper certifierat kaffe av riktigt hög kvalitet.

Välkommen att njuta av ett certifierat kaffe med god smak och gott samvete!