Kaffebönor

Kaffebönor av hög kvalitet

Välkommen till Cafégo och vårt exklusiva kaffemärke. Här hittar du ett kaffe för finsmakaren, med noga utvalda kaffebönor av högsta kvalitet.

Vår vision är att alla som uppskattar ett riktigt gott kaffe skall få möjlighet att smaka våra blandningar och lyxa till sin vardag!

Från ett garage till försäljning online

Cafégo är ett ungt varumärke som har sin början i en driftig grupp människor med en stor passion för kaffe och en vilja att skapa kaffekonst. Att höra klicket från bönorna som spricker under rostningen, bara det är en upplevelse i sig. Att sedan jobba med några av de allra bästa råvarorna som finns i kaffevärlden ledde till ett mycket smakrikt, mörkrostat kaffe.

Det som började som en rolig gemensam aktivitet i ett garage resulterade i en favoritblandning, ett sådant kaffe som vi själva allra helst ville dricka. Blandningen skilde sig verkligen från mängden och vi började snabbt få en efterfrågan från de som ville köpa vårt kaffe.

Men varför stanna där? Vi vill som sagt att alla som uppskattar en riktigt god kopp kaffe ska få ta del av vår kaffekonst. Därför hittar du vårt kaffe här i vår webbshop. Du kan köpa hela kaffebönor eller färdigmalet kaffe om det passar dig bättre.

Kaffebönor för alla smaker

Vi har sex kaffeblandingar i vårt sortiment online där den kraftigaste rostningen är vårt Volcanic Blend, vilket är ett extra mörkrostat kaffe med bönor från bland annat de vulkaniska jordarna kring Mount Kenya i Östafrika.

Detta kaffe har mycket karaktär, kraft och en härlig eftersmak.  Vill du ha ett aningen mildare kaffe rekommenderar vi att du istället testar Triple Mountain. Det här är vår definition av ett skånerost och innehåller en kombination av bönor från tre olika områden.

Highland Mist är vårt mildaste kaffe. Här har du en lätt mörkrostad blandning med en tydlig friskhet och en smakrik, balanserad karaktär. Och fortfarande med väldigt mycket smak.

En högvuxen böna

När vi väljer ut våra råvaror är vi noggranna med att bara välja de allra bästa alternativen. Vi vet till exempel att kaffe som har vuxit på höga höjder får mogna i en långsam takt, vilket ger kaffet tid att utveckla sin unika smak. Vi vet även att ett riktigt bra mörkrostat kaffe kräver bönor av riktigt hög kvalitet för att inte brännas under rostningen. Den mörka, kraftiga och fylliga smaken på vårt kaffe gör även att du kan använda en mindre mängd till varje kopp och fortfarande få en härlig smak. För oss är även det långsiktiga tänket för miljön och människan viktigt. Vi ser det därför som självklart att vi är certifierade enligt UTZ.

Välkommen in till vår värld av kaffebönor online!