Tips på goda kaffebönor

Tips På Goda Kaffebönor

Ibland kan man behöva tips på goda kaffebönor. Speciellt när det finns en djungel av kaffe att välja mellan. Mellanrost eller mörkrost, färdigmalt eller hela kaffebönor. Smaken är som bekant som baken. Lika så gäller när det kommer till kaffe.

Alla är vi vanemänniskor på ett eller annat vis och därför köper många vanligtvis samma kaffe. Ibland kan det däremot vara spännande, och kanske överraskande gott, att prova något nytt. Men att veta vart man ska börja i det oändliga utbudet av olika kaffebönor, rostningar och karaktärer kan vara svårt. Då kan man behöva tips på goda kaffebönor.

Hur du upplever att kaffet smakar handlar mycket om vilka kaffebönor du väljer. Samma princip som gäller med vin och att dess karaktär påverkas av land och områden gäller också för olika slags kaffebönor. Därför kan det vara stor skillnad mellan olika kaffebönor och rostningar.

CAFÉGO – vårt bästa tips på goda kaffebönor

CAFÉGO är ett resultat av vår mångåriga kaffekompetens. En serie bestående av spännande blandningar från goda kaffebönor med olika ursprung odlade på minst 1200 meters höjd och alltid med stor andel från Östafrika, framförallt från Kenya.

Kvaliteten på kaffebönorna blir extra tydligt när du dricker en ren kopp espresso eller bryggkaffe. Men ska också ge fina och fylliga smaker att använda till en god kaffedrink som är mjölkbaserad.

För långvariga smaker är ett viktigt tips för goda kaffebönor på sikt att förvara dem i ett lufttätt emballage för att bevara kaffets aromer. Häll aldrig över kaffet från dess förpackning. Hur du förvarar kaffet spelar nämligen stor roll då det påverkar dess smak och doft. Därför är det också en fördel att köpa hela kaffebönor som du maler precis innan bryggning.

Välj kaffebönor efter bryggmetod

Eftersöker du ett bra kaffe för espressomaskin är tipset på goda kaffebönor vår speciella blandning Espresso med mycket arom och lång, kraftfull eftersmak. För att få fram den perfekta espressoblandningen har vi kombinerat högvuxna Arabicabönor från Centralamerika och Östafrika, samt från Brasilien, och en del Robustabönor från Vietnam.

En blandning som passar lika bra att drickas ren som i mjölkbaserade kaffedrinkar. Om man brygger espresso på för lätt rostade kaffebönor kan det resultera i en obalanserad smak, därför är bönorna mörkrostade.

Fördrar du bryggkaffe finner du det i vårt CAFÉGO-sortiment. Där finner du även fler smakrika tips på goda kaffebönor som kommer förgylla varje framtida kaffestund.